2020 Getty Images

Remco Evenepoel in AZ Herentals voor herstel bekkenbreuk: “Dokter Claes is door zijn passie de favoriet van elke sporter”

Wielrenner Remco Evenepoel verblijft momenteel in het ziekenhuis AZ Herentals om te herstellen van een bekkenbreuk die hij opliep na een val in de Ronde van Lombardije. Dat Evenepoel net in het AZ Herentals wil herstellen, is geen toeval. Verschillende renners gingen hem voor en dat is te danken aan één man: chirurg Toon Claes.

Wielrenner Remco Evenpoel kwam zwaar ten val in een ravijn tijdens de Ronde van Lombardije. Het verdict: een bekkenbreuk. Maandagavond werd hij overgebracht van een ziekenhuis in Italië naar het AZ Herentals. Dat laatste ziekenhuis werd niet toevallig gekozen. Greg Van Avermaet, Mathieu Van der Poel, André Greipel en nog meer wielrenners gingen hem voor.

Als alle mensen zo veel gedrevenheid en passie als Claes zouden hebben, dan zou de wereld een mooie plek zijn

Marc Herremans, ex-triatleet

Ex-triatleet Marc Herremans kan verklaren waarom: “Chirurg Toon Claes en zijn ploeg zijn de hoofdreden. Ze hebben een enorme passie voor hun job en voor de sport. Vandaar dat er zo veel sporters richting Herentals trekken. Als alle mensen zo veel gedrevenheid en passie als Claes zouden hebben, dan zou de wereld een mooie plek zijn.”

Herremans zelf werd ook verschillende keren door Claes geopereerd. Bovendien is Claes ook één van de personen achter ‘To walk again’, de organisatie van Herremans. “Naast een ongelooflijk chirurg is hij ook een bekwaam sporter. Hij knalt regelmatig de Mont Ventoux naar boven, alsof het een vlakke rit is.”

Meest gelezen