Leuven bezorgt alle inwoners bubbelboekje: "Opschrijven met wie je contact hebt gehad"

In de strijd tegen het coronavirus deelt Leuven "bubbelboekjes" uit aan zijn inwoners. "In het boekje kunnen alle contacten bijhouden worden, zodat je bij een besmetting onmiddellijk kan vertellen wie gecontacteerd moet worden", zegt burgemeester Ridouani (SP.A). 

Leuvenaars kunnen vanaf vandaag een bubbelboekje in hun brievenbus vinden. Het boekje is een bijkomend hulpmiddel  in de strijd tegen het coronavirus. "In Leuven hanteren we een zeer preventieve aanpak in de strijd tegen het coronavirus", zegt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A). "Elk hulpmiddel dat ons daar bij kan helpen is dan ook welkom. De Leuvenaars doen enorm hun best en dus willen we hen ook een hart onder de riem steken. Daarom geven we aan elk gezin een bubbelboekje." 

Met dit boekje heb je onmiddellijk de juiste informatie bij de hand als je telefoon krijgt van een contactopspoorder

Mohamed Ridouani, burgemeester Leuven (SP.A)

Het bubbelboekje is een handig pocketboekje waarin je heel wat informatie kan opschrijven die belangrijk kan zijn voor een goede contactopsporing. "Je kan in het boekje bijhouden met wie je contact hebt gehad, maar bijvoorbeeld ook welk evenement je hebt bezocht. Want door die informatie goed bij te houden, kan bij een besmetting iedereen snel gecontacteerd worden. Je hebt met dit boekje meteen de juiste informatie bij de hand als je telefoon krijgt van een contactopspoorder.  Je kan het boekje gebruiken voor jezelf als geheugensteun en als bescherming voor anderen", verduidelijkt Ridouani. 

Daarnaast kan je in het boekje ook enkele herinneringen neerpennen over deze bijzondere periode. Er zit ook een kalender in en informatie over de hulplijnen die je kan contacteren. 

Meest gelezen