Voltijdse politie-inspecteur voor toenemende dierenverwaarlozing: "Het kan altijd nog erger"

Op anderhalf jaar tijd zijn er al 234 dieren in beslag genomen door de dierenpolitie van Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Omdat er de laatste jaren een stijging was van het aantal meldingen van dierenverwaarlozing, is een inspecteur hier sinds vorig jaar voltijds mee bezig. 

De meldingen over dierenverwaarlozing bleven in de politiezone LRH stijgen en daarom besliste de zone om er een inspecteur voltijds voor vrij te maken. "Ik kom op veel plaatsen waarvan ik denk dat het niet erger kan, maar de dag erop is het nog erger", zegt inspecteur Silvia Della Volpe. "Het gaat van verwaarlozing van kleine en grote huisdieren tot landbouwdieren."

"Er zijn zoveel wetten en regels op vlak van dierenwelzijn", gaat Silvia verder. "Vroeger deden wijkagenten mijn werk, maar je kan niet verwachten dat ze heel die wetgeving kennen."

Mensen die klacht indienen en merken dat het beter wordt, zijn wel tevreden

Silvia Della Volpe, dierenpolitie LRH

De reacties van mensen zijn dubbel, zegt Silvia: "De mensen waar ik een controle moet uitvoeren, zijn meestal niet zo enthousiast. Maar de mensen die een klacht indienen en die merken dat het beter wordt, die zijn wel tevreden natuurlijk."

Meest gelezen