2020 Getty Images

Stijging aantal studenten verpleegkunde: “Door de coronacrisis heeft beroep veel aandacht gekregen”

In verschillende hogescholen merken leerkrachten dat het aantal inschrijvingen voor de richting verpleegkunde gestegen is. Bij de AP Hogeschool in Antwerpen spreken ze zelfs van een verdubbeling. “Door de coronacrisis heeft het beroep veel aandacht gekregen en werd vooral het acute luik getoond”, klinkt het.

Bij de AP Hogeschool in Antwerpen hebben al dubbel zoveel studenten zich ingeschreven voor de opleiding verpleegkundige als tijdens dezelfde periode vorig jaar. “Daar heeft de coronacrisis volgens mij iets mee te maken”, zegt Eva Van der Linden, opleidingshoofd van de opleiding verpleegkunde aan de AP Hogeschool

Werkzekerheid

“Tijdens de coronacrisis heeft ons beroep veel aandacht gekregen. Enerzijds kon je zien dat het een zwaar beroep is, maar anderzijds ook hoe acuut het is. Het coronavirus heeft vooral het actieluik van ons beroep laten zien en ik denk dat dat veel studenten aantrekt.”

Bovendien biedt de job volgens Van der Linden ook heel wat werkzekerheid. “Al onze studenten hebben allemaal een job zodra ze afstuderen.”

Meest gelezen