Student Lotte De Visscher (22) uit Alken is deze maand CEO van uitzendkantoor Adecco

De hele maand augustus staat Lotte de Visscher (22) aan het hoofd van Adecco, een van de grootste uitzendkantoren van België. Ze heeft wellicht de best betaalde studentenjob van deze zomer, want ze verdient deze maand 6.600 euro en heeft een bedrijfswagen.

Radio 2 Limburg toert de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. De reporters worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangen de Limburgers uit deze zomer? Wat houdt hen bezig? 

Adecco vertrouwt elk jaar een maand lang het leiderschap toe aan een jobstudent. Daarmee wil het bedrijf jongeren hun leiderscapaciteiten laten ontdekken. Lotte werd geselecteerd uit meer dan 1.000 kandidaten. Voor alle duidelijkheid”, zegt Lotte, “de echte CEO loopt hier ook nog rond. Maar het voelt wel goed dat er echt rekening gehouden wordt met mijn ideeën of opmerkingen."

Groei

“Ik voel mezelf aan een hoog tempo groeien”, vertelt Lotte. “Ik zie hoe de CEO omgaat met het personeel en hoe hij problemen aanpakt. Dat zijn vaardigheden die je op de universiteit niet leert. Bovendien ben ik blij dat ik deze job op mijn cv kan zetten. Het initiatief was al voor veel laureaten een springplank om te werken voor internationale ondernemingen zoals Google of Coca-Cola.”

Auto

Aan de job hangt een stevige loonbrief van 6.600 euro en een mooie auto. “Hij rijdt zalig en het zal met pijn in het hart zijn dat ik hem op het einde van de maand weer moet inleveren,” lacht lotte. “Het loon zal vooral dienen om mijn laatste jaar business engineering mee te betalen”, vertelt Lotte. “Maar ik heb mezelf ook wat mooie kleren aangeschaft om te komen werken. En mijn vriendinnen heb ik getrakteerd op een lekker etentje want die hebben me onvoorwaardelijk gesteund in deze race naar de job.”

En alsof het nog niet mooi genoeg is, solliciteert Lotte op dit moment ook nog voor de job van CEO World van Adecco. Want in 34 landen zijn er op dit moment jobstudenten aan de slag als CEO. Wie er als beste uitkomt, mag CEO World worden. “Maar of dat voor me weggelegd is, weet ik niet”, zegt Lotte. “De andere kandidaten zijn bijzonder sterk. Maar ik gooi me wel in de strijd.” 

Meest gelezen