Antwerpenaren wijken uit naar Limburgse cannabisshops door strengere reglementering in Antwerpen

Uitbaters van Limburgse cannabisshops zien steeds meer Antwerpse klanten in hun winkels over de vloer komen. Begin dit jaar zijn er in Antwerpen voor soortgelijke winkels, de zogenaamde CBD-winkels, strengere regels gekomen waardoor veel winkels daar de deuren moesten sluiten. 

Cannabisshops in Hasselt, waar bijvoorbeeld cannabisolie en cannabisrookwaren verkocht worden, krijgen dit jaar opvallend meer Antwerpenaren over de vloer. Veel Antwerpse winkels hebben namelijk hun deuren moeten sluiten nadat er op 1 januari strenge regels voor soortgelijke winkels werden uitgevaardigd. Antwerpenaren die op zoek zijn naar CBD komen daardoor nu vaker in de Limburgse cannabisshops terecht.

Maar de angst om te sluiten leeft ook bij de uitbaters van Limburgse CBD-zaken, zegt Michaël Grolet van The Florist in Hasselt: "Ik denk dat iedere eigenaar van een CBD-zaak bang is omdat de wetgeving wat onduidelijk is. In Antwerpen heeft men strengere regels goedgekeurd. Hier kan dat ook gebeuren."

Klanten zijn blij dat ze hier toch nog hun CBD-rookwaren kunnen krijgen
Michaël Grolet, The Florist Hasselt

CBD, een stof die voorkomt in wiet of hasj, maar zelf geen psychoactieve effecten heeft, wordt steeds populairder volgens Michaël Grolet: "Zoals mensen 's avonds een wijntje drinken of een sigaar roken, zo zijn er nu ook mensen die een CBD'ke roken om te ontspannen. "

Meest gelezen