R

Bruin drinkwater in Aarschot door lek in waterleiding: "Problemen opgelost"

In Aarschot liep er gisterenavond bruin water uit de kraantjes. Het stadsbestuur kreeg verschillende telefoontjes van verontruste burgers. "Doordat er een waterlek gedicht moest worden en het water pas na enige tijd opnieuw door de leidingen kon stromen, kwamen er vuile deeltjes mee wat leidde tot bruin water", zegt De Watergroep. 

Gisterenavond kwamen er bij het stadsbestuur van Aarschot verschillende klachten binnen van bruin leidingwater. "We kregen gisterenavond heel wat bezorgde telefoontjes van mensen uit het centrum van de stad die ons hebben gemeld dat er bruin water uit de kraan kwam", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). "We hebben dan ook onmiddellijk De Watergroep gecontacteerd om te zien wat er aan de hand was."

Bruine kleur is misschien verontrustend, maar helemaal niet schadelijk 

Lisse Elsen, De Watergroep

Het bruine water was het gevolg van een waterlek op de Tieltsebaan. "Bij een waterlek gaan wij het water afsluiten", vertelt Lisse Elsen van De Watergroep. "Wanneer het lek hersteld is, laten wij het water weer door de buizen stromen. Daardoor stroom het water heel snel door de buizen waardoor er wat ijzer- en mangaandeeltjes van de buis in het water terechtkomen. En dat zorgt dan voor een bruine kleur. Die bruine kleur is misschien verontrustend, maar helemaal niet schadelijk." 

Verschillende leidingen werden een hele nacht gespoeld en normaal zouden de problemen nu van de baan moeten zijn. "Nu zou alles opgelost moeten zijn, maar mochten er toch nog een aantal meldingen van bruin water binnenkomen, dan gaan we daar opnieuw spoelen." 

Meest gelezen