Dierentuin van Joe Exotic uit Netflixreeks "Tiger King" sluit voorgoed de deuren voor het publiek

De huidige eigenaar van de zoo van Joe Exotic uit de populaire tv-reeks "Tiger King" op Netflix gooit de handdoek in de ring, naar eigen zeggen na aanhoudende druk van de dierenrechtenbeweging. De zoo sluit de deuren voor het publiek en wordt een privéfilmset. De tijgers blijven. 

Knotsgek maar echt gebeurd, dit verhaal over rivaliteit, moord en tijgers uit Oklahoma. "Tiger King: murder, mayhem and madness" viel tijdens de lockdown erg in de smaak en leverde Netflix een pak nieuwe abonnees op. Het is een zevendelige "true crime"- documentaire over Joe Exotic, de excentrieke eigenaar van de Amerikaanse privédierentuin Greater Wynnewood Exotic Animal Park. De man houdt er tijgers, leeuwen en beren.

Die kleurrijke Joe Exotic is in een conflict verwikkeld met dierenrechtenactiviste Carole Baskin, die zelf een opvangcentrum voor dieren bestiert. Ze staan elkaar naar het leven en slepen elkaar voor de rechter met allerlei onsmakelijke verwikkelingen. 

Joe Exotic beschuldigde Carole Baskin ervan haar tweede echtgenoot te hebben vermoord en aan haar eigen dieren te hebben gevoederd. Zelf zit hij intussen voor 22 jaar in de gevangenis omdat hij iemand had betaald om zijn rivale het hoekje om te helpen. En omdat hij tijgerwelpjes had gedood. Ook dat nog.

Dierentuin wordt besloten filmset

Carole Baskin van haar kant kreeg in juni gelijk van de rechter. Zij zou het park Greater Wynnewood na 120 dagen in bezit krijgen. Jeff Lowe, de huidige eigenaar van de zoo die in onmin leeft met Joe Exotic (volgt u nog?), heeft nu zijn vergunning om dieren te verhandelen en te tonen vrijwillig ingeleverd. Naar eigen zeggen. Volgens andere bronnen is de vergunning door de overheid ingetrokken. Wat er ook van zij: dit betekent dat het Greater Wynnewood Exotic Animal Park de deuren sluit voor het publiek. 

"De dieren zijn in privéhanden en blijven daar," meldt de zoo op Facebook. De zoo wordt een privéfilmset voor opnames die met "Tiger King" te maken hebben, "zonder inspecties van het ministerie van landbouw of spionnen van dierenrechtenorganisatie Peta".

Meest gelezen