2014 Noam Galai

Cirque du Soleil wellicht gered: groep schuldeisers neemt bedrijf over

Een groep schuldeisers van Cirque du Soleil heeft aangekondigd dat ze controle zal nemen over het Canadese entertainmentbedrijf. De veiling voor een overname liep maandag af en het bod van de schuldeisers - 1,2 miljard dollar volgens Canadese media - was het hoogste.

Cirque du Soleil, dat een grote schuldenberg heeft, staat momenteel onder gerechtelijke bescherming. De groep schuldeisers had in juli al een akkoord bereikt om zowat alle activa over te nemen. In ruil daarvoor zou een groot deel van de schulden worden kwijtgescholden, en er zou ook vers geld in het bedrijf worden gestoken.     

Het entertainmentbedrijf had een reeks vaste shows in onder meer het Amerikaanse Las Vegas en tientallen rondreizende shows in andere werelddelen. Door de coronacrisis moesten alle 44 lopende shows worden stilgelegd. Het grootste circusbedrijf ter wereld moest enkele maanden geleden bijna al zijn personeelsleden ontslaan, zo'n 4.700 medewerkers. 

De overname moet in de komende weken wel nog worden goedgekeurd door een rechtbank in Quebec.

Meest gelezen