Coronawachters in Halle

Halle versoepelt mondmaskerplicht, niet meer nodig in Lembeek en Buizingen

Vanaf vandaag moet je in Halle niet overal meer een mondmasker dragen. Dat heeft de Lokale Veiligheidscel beslist. Vooral op drukke plaatsen blijft het mondmasker verplicht, maar onder andere in het centrum van Lembeek en Buizingen mag je voortaan het mondmasker weglaten. 

Nu het aantal besmettingen in ons land al voor enkele dagen op rij daalt, heeft de Lokale Veiligheidscel van Halle beslist om een kleine versoepeling wat betreft de mondmaskerplicht door te voeren. Zo zal je vooral op drukke plaatsen nog een mondmasker moeten dragen. In parken buiten het centrum en natuurreservaten kan je voortaan opnieuw genieten van een frisse neus zonder mondmasker. Je bent wel verplicht om overal een mondmasker op zak te hebben. 

De mondmaskerplicht geldt nog altijd op volgende plaatsen:

  • In het historisch en commercieel centrum van de stad
  • In de parken in het centrum
  • En op plaatsen waar veel mensen samenkomen: de speeltuinen, hondenlosloopweides, sportvelden, skatepark en alle openbare gebouwen

Geen mondmaskerplicht meer:

  • Centrum Lembeek
  • Centrum Buizingen
  • Parken buiten stadscentrum
  • Natuurreservaten

Meest gelezen