Foto: Radio 2

Kermis in Mol gaat toch door maar je moet wel op voorhand reserveren

Eerst was beslist om de kermis in Mol Sluis te annuleren maar na de aanpassingen van de coronamaatregelen in onze provincie werden de koppen toch nog eens bij elkaar gestoken. Nu kan je reserveren voor een tijdsblok, met maximaal vijf mensen uit je gezin en/of je bubbel. De gemeente heeft zo ook de nodige gegevens om iedereen te kunnen contacteren, mocht er een coronabesmetting zijn bij mensen die mee in je tijdsblok zaten.
 

 

Alle kermissen in Mol werden tot nu toe afgelast, door corona. Tot vorige week want dan besliste de provinciegouverneur dat er toch weer iets meer mogelijk was. Er kwam meteen overleg tussen de foorkramers, de gemeente, de politie en de horeca-uitbaters in Mol. Met succes, want de kermis van Mol Sluis gaat nu toch door. Je moet op voorhand wel reserveren voor een tijdsblok, via de website van de gemeente. Je kan voor maximum vijf personen reserveren, mensen uit je gezin en/of je bubbel. Je mag dan twee uur naar de kermis.

Hopelijk werkt deze formule en kunnen we terug meer kermissen organiseren
Lieve Heurckmans, schepen

 "Wij hopen op deze manier dat ze daar negen keer tweehonderd mensen kunnen ontvangen", zeg schepen Lieve Heurckmans (CD&V). "Van de zeventien kermissen in Mol is er dit jaar nog maar één kunnen doorgaan. De foorkramers hebben het dus heel moeilijk. Daarom hebben we voor hen nu een formule bedacht die hopelijk goed werkt. Zo kunnen we in het najaar hopelijk toch nog andere kermissen houden." Omdat je bij het online reserveren ook je gegevens moet achterlaten, kan er achteraf ook makkelijk aan contacttracing worden gedaan, mocht er iemand in je tijdsblok besmet blijken. Wie reserveert, wordt wel gevraagd om ook effectief te komen. Anders neem je het kermisplezier van iemand anders af en lopen de foorkramers heel wat klanten mis.

De horecazaken organiseren dit keer geen kermisfeesten of andere animatie maar zetten in op veilige en gezellige terrassen. Sluis Kermis vindt plaats op 23, 24 en 25 augustus.

Meest gelezen