Kortfilm Oxygen van regisseur uit As geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival in Hiroshima

Regisseur Rocky Grispen uit As is met zijn kortfilm Oxygen geselecteerd voor het filmfestival van Hiroshima. "Het is bijna even groot als het filmfestival van Cannes, dus dat is best spannend."

Oxygen is een sciencefictionfilm waarin wordt onderzocht hoe ver mensen gaan om te overleven. "Een astronaute crasht op een onbekende plaats, met maar één fles zuurstof om te overleven", vertelt regisseur Rocky Grispen. "Waar ze belandt, leven kleine wezentjes. Wanneer ze zonder zuurstof geraakt, komt ze voor een dilemma te staan: steelt ze de zuurstof van die diertjes of niet. Wat ze ook kiest, ze betaalt daar een dure prijs voor."

Ik heb 12 jaar aan deze film gewerkt, enkel met eigen middelen

Regisseur Rocky Grispen

Vorige week zaterdag ging de film in wereldpremière op het Bengaluru International Short Film Festival in India. "Ik heb 12 jaar gewerkt aan deze film, enkel met eigen middelen", gaat Grispen verder. "Dus het is wel spannend dat de film nu voor verschillende filmfestivals is genomineerd."

Hiroshima is een tweejaarlijks festival, maar door de coronacrisis zal Rocky er niet naartoe kunnen reizen. "Alle filmfestivals zijn virtueel. Da's jammer, want Oxygen is echt gemaakt voor de filmzalen. Maar ik hoop dat we de film later toch nog kunnen presenteren als voorprogramma in de bioscopen." Op deze pagina vind je meer informatie over de film Oxygen. 

Film over de Bokkenrijders in Limburg

Rocky Grispen is ook volop bezig met een film over de Bokkenrijders. "Het is een Limburgs project en in september komen we terug samen met de crew om een trailer te maken", besluit Grispen. "Er is dus nog wel wat werk dat klaar ligt. 

Meest gelezen