Leuven vervroegt tijdelijk openingsuren voor nachtwinkels: "Open om 14 uur in plaats van 18 uur"

De nachtwinkels in Leuven mogen voortaan de deuren openen om 14 uur in plaats van 18 uur. Op deze manier wil het Leuvense stadsbestuur de uitbaters een duwtje in de rug geven. 

Sinds de uitbraak van de coronacrisis moeten nachtwinkels verplicht sluiten om 22 uur. Maar omdat ze pas open kunnen gaan om 18 uur, viel de verkoop van de meeste winkels tegen. "Uit gesprekken met de uitbaters van nachtwinkels blijkt dat ze op vier uur tijd onmogelijk een leefbare omzet kunnen realiseren", zegt schepen Johan Geleyns (CD&V). "Bovendien kunnen zij in de meeste gevallen niet rekenen op de Vlaamse of federale premies aangezien nachtwinkels niet verplicht zijn om volledig te sluiten." 

Nieuwe openingsuren

Daarom dat het stadsbestuur nu de openingsuren van de nachtwinkels heeft aangepast in samenspraak met de gouverneur van Vlaams-Brabant. "Leuven wil de uitbaters ondersteunen en daarom hebben wij besloten om de openingsuren van de nachtwinkels tijdelijk aan te passen. Zij mogen nu hun deuren openen om 14 uur in plaats van 18 uur. Deze maatregel geldt zolang de nachtwinkels verplicht om 22 uur moeten sluiten." 

Meest gelezen