Louise vreesde dat ze ging sterven aan corona, maar is nu volledig genezen

Louise Claeys uit Ieper is één van de vele patiënten die volledig genezen is van corona. Eind maart kwam ze terecht op de intensieve zorg van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Ze vreesde toen zelfs even voor haar leven en begon afscheid te nemen van haar gezin.

Ze vindt het zelf heftig om beelden terug te zien vanuit het ziekenhuis die ze maakte voor Het Journaal. Ze voelde zich zelfs zo slecht dat ze afscheidsfilmpjes maakte voor haar kinderen en echtgenoot en er aan dacht om haar persoonlijk spaargeld op de gemeenschappelijke rekening te storten.

Weer de oude

Ze is nu volledig genezen verklaard en voelt zich kiplekker. “Ik heb het geluk om weinig restsymptomen te hebben. Het blijft dus niet aanslepen. Ik ben voltijds aan het werk en ben op vakantie gegaan. Ik kan zelfs stilaan joggen.”

Het is voor Claeys nog een raadsel of haar longen al volledig hersteld zijn. “Ik was  een fervente duiker voor ik corona kreeg, maar dat mag en durf ik nog niet doen. Ik heb nu een afspraak met een arts om eens naar mijn longen te kijken.”

Verantwoordelijkheid

Claeys houdt zich nu heel streng aan de maatregelen. “Ik denk dat ik de eerste was in de Ieperse supermarkten die een mondkapje droeg”, lacht ze. “Ik ben wellicht voor een stuk immuun, maar ik doe het uit respect voor anderen. Ik wil er ook een signaal mee geven, ik voel me daarvoor een stuk verantwoordelijk.”

De eerste weken werd Claeys gemeden. “Je zag mensen achteruit deinzen. Het leek of ik de pest had”, lacht ze. “Een beetje vreemd, maar dat is beter nu. De mensen begrijpen beter dat ik nu minder een risico voor hen ben.”

Geen verloren jaar

Claeys ziet 2020 niet als een verloren jaar. “Ik ben al heel blij dat ik nog leef. Het is een boeiend jaar. Ik geniet ook hard van die enkele contacten die we nog mogen hebben. Ik geniet ook veel meer van mijn gezin.”

Meest gelezen