Nieuwe affichecampagne in Mechelen roept opnieuw op tot moed en warmte in coronatijden

Mechelen pakt opnieuw uit met een affichecampgne "2800 love is" en dan aangevuld met nieuwe slogans. De stad vindt het belangrijk dat we ook tijdens de tweede golf de moed niet verliezen, ons aan de maatregelen houden en elkaar blijven helpen. Er worden zo'n 400 affiches verspreid in Mechelen. Je kan ze ook downloaden op de website van de stad en voor je venster hangen.

Een goeiedag of een twinkeling in de ogen kost niets
Patrick Princen, schepen

Ruim vier maanden geleden werd de campagne "2800 love is", aangevuld met verschillende slogans, gelanceerd. Het getal verwijst naar de postcode van Mechelen. Met die campagne wilde de stad iedereen bedanken voor alle inspaningen tijdens de coronatijd en het was ook meteen een oproep om je aan de maatregelen te houden. "Het werd tijd voor nieuwe boodschappen van bekende en minder bekende Mechelaars. Met een foto, elk achter zijn of haar mondmasker", zegt schepen Patrick Princen (Groen). "Die mondmaksers zijn tijdens de aanpak van de tweede golf een belangrijk onderdeel van de maatregelen tegen de verspreiding van het virus. We willen de maatregelen nog eens onder de aandacht brengen met de positieve boodschap om elkaar te blijven helpen en elkaar vriendelijk te blijven groeten. Een goeiedag of een twinkeling in de ogen kost niets”, zegt Princen.

Belangrijk dat we ons aan de maatregelen blijven houden, ook de mondmaskers
Wim Marnef, hoofdverpleegkundige AZ Sint-Maarten

Eén van de deelnemers aan de campagne is Wim Marnef, hoofdverpleger in het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Hij leidde er tijdens de eerste golf ook de covid-afdeling. "2800 love is zorgen voor elkaar", staat op zijn affiche. "Ik denk dat we de afgelopen maanden in het ziekenhuis goed hebben gezorgd voor de Mechelaars. Voor alle medewerkers, net als voor de covid-patiënten en hun familie was het toch wel ingrijpend, fysisch, geestelijk en sociaal", vertelt Wim. Nu hoor je vaak kritiek en twijfel over de maatregelen. "Ik begrijp dat want er worden vrijheden afgenomen, je mag veel mensen niet zien, vakanties kunnen niet doorgaan. Dat leidt tot frustraties en mensen hebben dan soms de neiging om anderen met de vinger te gaan wijzen. Het is belangrijk dat we ons aan de maatregelen houden, ook de mondmaskers, om niet in een tweede lockdown te belanden."

In totaal worden in Mechelen 400 affiches verspreid. Je kan ook zelf zo'n affiche downloaden en voor je venster hangen.

Meest gelezen