Frank Meurisse

Oud-burgemeester van Izegem Willy Verledens gestorven

In Izegem is oud-burgemeester Willy Verledens overleden. Hij werd 84. Verledens was 15 jaar burgemeester, van 1993 tot 2007. 

Hij stond bekend als een volkse, joviale burgemeester met een goed gevoel voor humor. Huidig burgemeester Bert Maertens vond het altijd een plezier om bij hem langs te gaan. "Het is natuurlijk een andere tijd dan vandaag. Facebook, e-mail en dergelijke zaken bestonden toen nog niet. Je moest dus effectief nog langsgaan bij de burgemeester. Bij hem was dat altijd plezant. Hij maakte het ene mopje na het andere. Maar je werd er ook geholpen en dat is natuurlijk het belangrijkste."

Oud-burgemeester Verledens woonde al een tijdje in een woonzorgcentrum en sukkelde met zijn gezondheid. Met zijn overlijden verliest Izegem twee oud-burgemeesters op 2 maanden tijd. Midden juni overleed Gerda Mylle na complicaties tijdens een operatie. 

Meest gelezen