©BELGA-PHOTO WILLY WEYENS

Belgische primeur: "Rally van Ieper" behoort tot het wereldkampioenschap

De "Rally van Ieper" wordt toegevoegd aan de kalender van het Wereldkampioenschap. Voor het eerst zal een manche van het WK rally op Belgische bodem worden gereden. Van 19 tot 21 november zullen de beste piloten ter wereld in Ieper en omgeving te zien zijn.

Het bericht over de komst van het WK naar Ieper zoemde in de autosportwereld al een tijdje rond. "Corona is voor niemand goed geweest, maar door de annulaties van de manches van Wales, Nieuw-Zeeland en Finland, moest men op zoek naar andere locaties", vertelt Jan Huyghe van de organisatie. Uiteindelijk neemt Ieper de plek in van Japan, normaal gezien de slotmanche van het WK.

"Het is echt straf dat ze ons gevraagd hebben. Dat is een erkenning voor ons harde werk gedurende vele jaren. Dit wordt de 57e editie van de Ypres Rally en de sport is hier heel populair. West-Vlaanderen heeft een groot hart voor de rallysport. Bovendien scoren we erg goed op het vlak van veiligheid. Ons veiligheidsboek is 1.200 pagina's lang en daar staat precies in wat er in elke bocht moet gebeuren."

Het zal de allereerste keer zijn dat het WK naar België komt. "Dat is alsof de finale van de Champions League naar hier komt. Alle toppers komen. Het zal hier leven. De verwachtingen zijn zeer hoog. We zijn nu 1 van de 34 landen die ooit een WK-manche hebben georganiseerd. Het kan echt niet mooier zijn", besluit Huyghe enthousiast.

De wedstrijd wordt in maar liefst 188 landen uitgezonden.

Meest gelezen