Mysterie in Herent: wie gooit al 4 jaar kiwi's en stenen in de tuin van 4 huizen in 's Herenwegveld?

In Herent hebben de bewoners van vier aaneensluitende huizen in 's Herenwegveld al jaren last van iemand die stenen in hun tuin gooit. Het begon vier jaar geleden met kiwi’s, maar al snel ging het van kwaad naar erger. De politie en de buren hebben de dader tot nog toe niet kunnen vatten.

Vier jaar geleden ontdekten enkele buurtbewoners in Herent dat er stenen in hun tuinen gegooid waren. Er werden ook kiwi’s gegooid. In het begin leek het kattenkwaad van kinderen, maar het werd steeds erger.

“Tijdens de nieuwjaarsnacht hoorden we een geknetter en dachten we dat het vuurwerk was. ’s Morgens staan we op en onze hele veranda en het dak liggen vol met witte vloertegels die kapotgesmeten waren”, zegt Juliette, één van de slachtoffers. Ook de buren hadden stenen in hun tuin gevonden. “Zelfs toen we op vakantie in Frankrijk waren, belde de politie om te vragen of we schade hadden”, aldus Juliette.

De nachtwacht

De stenen worden vaak rond hetzelfde tijdstip gegooid, tussen 22 uur en 22.30 uur. De buurtbewoners spraken af om beurtelings de wacht te houden. “Je probeert de dingen in het oog te houden en te kijken of je de stenenwerper kan betrappen, of toch te achterhalen waar het vandaan komt. Tegenwoordig is het hopeloos”, zegt Paul, de man van Juliette. Volgens hem gebeurt het werpen van de stenen ook wispelturig. “Soms gebeurt het twee maanden niet en dan kan het opeens weer twee- of driemaal per maand zijn. Daar is geen lijn in te trekken.”

Juliette betwijfelt dat het om jongeren gaat, aangezien het probleem zich al vier jaar voordoet. “Het zijn volgens mij volwassen mensen die gefrustreerd moeten zijn, maar van mij mogen ze naar al onze buren komen en zeggen wat hen stoort.” Ze is de stenenwerper meer dan beu en wil dat het ophoudt. “Ik ben niet bang, maar echt veilig voel ik me niet. En zeker niet naar mijn kleinkinderen toe als die hier komen slapen. Het moet stoppen.”

Meest gelezen