Foto: Radio 2

Twee voertuigen uitgebrand op camping in Poppel, vuur vermoedelijk aangestoken

Vannacht zijn twee auto's uitgebrand op camping Tulderheyde in Poppel bij Ravels. Het zou vermoedelijk om brandstichting gaan, vertelt de korpschef Katrien Goffings van de politie Kempen Noord-Oost . “Het labo en een branddeskundige zijn nu ter plaatse om de oorzaak van de brand verder te onderzoeken.”

De auto's stonden geparkeerd tegenover het café van de camping. “Rond twee uur vannacht hebben wij de melding gekregen van twee brandende voertuigen op de parking van de camping. We kunnen voorzichtig concluderen dat de brand is aangestoken, maar volgende week kunnen we pas echt uitsluitsel geven over de oorzaak”, vertelt korpschef Katrien Goffings.

De vlammen waren meters hoog, het was verschrikkelijk. Ook de auto van een medebewoner stond in lichterlaaie.

Ed Citroen, eigenaar bestelwagen

Eén van de uitgebrande voertuigen was de bestelwagen van de Nederlandse artiest Ed Citroen. Hij verblijft op de camping en werd ‘s nachts opgeschrikt door een luide knal. “Toen ik de knal hoorde dacht ik dat er een jager in het bos aan het jagen was”, vertelt Citroen. “Ik ben dus rustig verder gaan slapen. Na een kwartier kwam een buur me verwittigen dat mijn bus in brand stond. De vlammen waren meters hoog, het was verschrikkelijk. Ook de auto ernaast van een medebewoner is in vlammen opgegaan.”

"Een geluk bij een ongeluk"

Citroen is erg geschrokken, maar het had nog erger kunnen zijn, vertelt hij. “Ik treed op als troubadour op verschillende feestjes en evenementen in Nederland. Normaal staan al mijn mobiele podia in mijn bus. Toevallig heb ik deze week een grote schoonmaak gehouden en mijn podia staan nog in de opslagtent. Dat is echt een geluk bij een ongeluk.” 

Citroen wacht het onderzoek verder af. “Momenteel bekijk ik het heel nuchter. Ik wacht op het politieonderzoek en als daaruit blijkt dat het over brandstichting gaat, dan word ik wel boos natuurlijk. Maar het zou best een technische storing in de auto kunnen zijn.”

Meest gelezen