RTV

Alle bewoners WZC De Berk in Meerhout tot eind augustus in quarantaine nadat volledige afdeling positief test op coronavirus

In woonzorgcentrum De Berk in Meerhout moeten alle bewoners tot eind augustus op hun kamer blijven nadat een hele afdeling besmet is geraakt met het coronavirus. Afgelopen weekend zijn er ook 4 bewoners gestorven.

Op de gesloten afdeling "De Parel" zijn alle 11 bewoners besmet. Sommigen hebben symptomen, anderen niet. Ook 5 medewerkers hebben positief getest. Daarom zijn nu ook alle andere 74 bewoners getest, zij moeten uit voorzorg op hun kamer blijven en mogen geen bezoek meer ontvangen.

Afgelopen weekend zijn ook 4 bewoners gestorven die besmet waren. "Waarschijnlijk aan corona, maar we hebben natuurlijk ook een hittegolf achter de rug. De warmte heeft er ook geen goed aan gedaan", zegt burgemeester Nele Geudens (CD Meerhout) bij RTV. "Bij de eerste coronagolf zijn we gevrijwaard gebleven, maar nu hebben we dat geluk dus niet meer."

Meest gelezen