Radio 2

Henri viert 100ste verjaardag, maar kan het niet met zijn kinderen vieren

Voor Henri Zanders uit Brugge is het een hele speciale dag vandaag. Hij viert zijn 100ste verjaardag, maar kan dat helaas niet met zijn familie doen. Hij woont in WZC Ten Boomgaarde in Brugge. Zijn kinderen hebben nu samen met het personeel vanalles georganiseerd vanop afstand. 

De familie van Henri Zanders staat op het gelijkvloers enthousiast te zwaaien naar Henri, die op zijn balkon zit. De eeuweling heeft zijn beste pak aan voor deze speciale dag. Patrick Zanders is terecht trots: “hij ziet er prachtig uit vandaag, met zijn hemd, strik én zijn manchetknopen van de rijkswacht; zijn tweede grootste liefde.”

Teleurgesteld

Zijn familie wou eerst een feest organiseren met 50 personen. Maar dat kon niet. Ook buiten mochten ze dat niet organiseren. “We hebben dan nog voorgesteld om te vieren met een bubbel van 5, op afstand en met een mondmasker. Maar ook dat mocht niet”, zegt de zoon teleurgesteld.

“Ik vind het jammer dat er niet wat meer flexibiliteit was. Ik verwijt zeker het personeel van het woonzorgcentrum niets, zij doen alles voor hem. Maar ik heb de indruk dat de slinger iets te ver doorgeslagen is. Ik begrijp de bezorgdheid voor het virus. Maar de bewoners zijn wel eenzaam. We trakteren hen nu allemaal op een stuk taart.”

De familie van Henri maakte een fotoreportage met mooie herinneringen uit zijn leven. “Er waren beelden van Club Brugge en Willy Lustenhouwer. Hij was heel enthousiast toen hij het zag, zei het personeel.“ Henri werd ook verrast met heel veel kaartjes. “Hij heeft die ontvangen na een oproep op Facebook, grotendeels van mensen die wij niet kennen. Maar het blijft natuurlijk erg leuk voor hem."

Meest gelezen