BPS

Laatste gemeente in Vlaanderen zonder coronabesmettingen valt nu ook: eerste geval in Bever 

Het is gebeurd, ook in de Vlaams-Brabantse gemeente Bever is nu een eerste coronabesmetting vastgesteld. Tijdens de eerste coronagolf kon de gemeente het aantal besmette inwoners op nul houden. Maar daar is nu verandering in gekomen. Tijdens deze tweede golf staat de teller op één. "Een minderjarige uit onze gemeenten is inderdaad besmet het het virus", bevestigt burgemeester Dirk Willem (CD&V) aan Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Wij doen er nu alles aan om dat cijfer op één te houden."

De gemeente Bever in het Pajottenland was heel lang de enige gemeente in Vlaanderen die geen enkele coronabesmetting telde. Tot gisteren, toen een minderjarige inwoner er positief testte op COVID-19. "Gisteren was er inderdaad een melding van een minderjarige besmet met het virus", bevestigt burgemeester Dirk Willem. "Dus Bever is geen uitzondering meer, we zijn weer normaal. Het heeft lang geduurd en we blijven natuurlijk de gemeente die het het langst heeft uitgehouden."

Contactopsporing

De burgemeester hoopt dat de contacttracing die nu wordt op poten gezet, zijn werk doet. "Natuurlijk is het spijtig dat er iemand besmet geraakte, maar ik hoop dat de besmette persoon niet te ziek wordt en dat alles goed wordt opgevolgd. Het is nu belangrijk dat het virus zich niet verder verspreidt."

We hebben al veel geluk gehad, wie weet is deze besmetting un petit accident de parcours

Dirk Willem, burgemeester Bever (CD&V)

Dat er in de gemeente tot nu toe niemand besmet raakte, ligt volgens de burgemeester vooral aan de goede discipline van de inwoners en een portie geluk. "Maar ik wist natuurlijk dat het ooit eens zou gebeuren", zegt burgemeester Willem. "Zeker in deze vakantieperiode met mensen die toch wat meer buitenkomen en kinderen die op kamp gaan. Al is dit misschien "un petit accident de parcours", en volgen er geen bijkomende besmettingen", besluit hij. 

Alarmdrempel

Door deze ene besmetting heeft Bever meteen ook de alarmdrempel bereikt. "Daar lig ik niet van wakker, van die cijfers. Het gaat mij om het aantal mensen die besmet zijn met het virus. Het is nu belangrijk dat het aantal besmettingen nu beperkt blijft, en dat liefst tot deze ene persoon", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen