Stéphane Ferrer Yulianti / Hans Lucas

Cultuurcentrum Mechelen start met ticketverkoop: “Het heeft lang genoeg geduurd”

Het Cultuurcentrum in Mechelen start op 31 augustus opnieuw met het verkopen van tickets voor verschillende culturele evenementen die dit jaar nog plaatsvinden. “Er is geen enkele sector in ons land die zo veel ervaring heeft met het begeleiden van publieksstromen als de cultuursector”, zegt schepen van Cultuur in Mechelen, Björn Siffer (Groen).

De Stad Mechelen zegt zelf altijd grote voorstander te zijn geweest om opnieuw culturele evenementen door te laten gaan. “Dat is in de eerste plaats belangrijk voor onze artiesten die de voeling met het publiek niet mogen verliezen en willen optreden, maar ook voor de burgers in Mechelen en omstreken die snakken naar een portie cultuur. Het heeft lang genoeg geduurd”, zegt schepen van Cultuur in Mechelen, Björn Siffer (Groen).

Lege rijen

Sinds Antwerps gouverneur Cathy Berx de regels vorige week bijstuurde, kunnen evenementen binnen georganiseerd worden voor 100 mensen. Voor buitenevenementen kunnen er 200 mensen aanwezig zijn. “Er is geen enkele sector in ons land die zo veel ervaring heeft met het begeleiden van publiekstromen als de cultuursector. Er zit voldoende afstand tussen de bezoekers. Zo zijn er lege stoelen tussen de verschillende bubbels en worden er ook rijen leeg gelaten.”

Als de coronamaatregelen verstrengd worden, worden de tickets gewoon terugbetaald. “We hebben gekozen voor een flexibel ticketsysteem. Het is duidelijk dat het coronavirus een accordeoneffect heeft. We gaan volgens mij van golf naar golf evolueren zolang er geen vaccin is. Zo moeten we leren leven met die nieuwe realiteit”, aldus Siffer.

Meest gelezen