Danslerares schrijft open brief: “Maatregelen veranderen van de hak op de tak”

Een danslerares uit Heist-op-den-Berg heeft samen met een aantal collega’s uit de sector een open brief geschreven, waarmee ze duidelijke coronamaatregelen vraagt voor de sport-, jeugd- en cultuursector. “Nu is het te verwarrend en de maatregelen veranderen te snel”, klink het. Ze stelt voor om hetzelfde kleurensysteem te gebruiken als in het onderwijs.

In een open brief klaagt Kathy Nagels, een danslerares uit Heist-op-den-Berg, samen met een aantal collega’s uit de sector aan dat er geen duidelijke maatregelen zijn voor de sport-, jeugd- en cultuursector. “Het is te verwarrend en de maatregelen veranderen te snel”, zegt Nagels.

Ik stond om 12 uur klaar om een uur later een workshop te geven aan 25 mensen, toen er in de provincie Antwerpen beslist werd dat er maar 10 mensen mochten deelnemen. Het was toen te laat om iedereen nog af te bellen

Kathy Nagels, danslerares en initiatiefneemster open brief

“Ondertussen hebben we 6 verschillende protocollen gevolgd in de sportwereld, die telkens van de hak op de tak veranderden, soms zelfs van dag op dag. En dit zonder enig overleg met ons. Zo stond ik bijvoorbeeld om 12 uur klaar om een uur later een workshop te geven aan 25 mensen, toen er in de provincie Antwerpen beslist werd dat er maar 10 mensen mochten deelnemen. Het was toen te laat om iedereen nog af te bellen.”

Kleursysteem

Nagels wil nu meer perspectief voor de sector. In de open brief wordt éénzelfde kleurensysteem als in het onderwijs voorgesteld. “Groen betekent dus dat het virus overwonnen is en dat we onze lessen mogen hervatten als voorheen. Code rood betekent dat er weer een lockdown aankomt en daartussen heb je nog geel en oranje waarbij we nog mogen lesgeven, mits aangepaste maatregelen.”

Nagels hoopt samen met haar collega’s dat er snel duidelijkheid komt. “Op 1 september starten de meeste danslessen opnieuw op. We moeten nu weten hoe dit zal verlopen.” Bij de open brief werd ook een petitie gelanceerd. Die werd al 3.000 keer ondertekend.

Meest gelezen