Derde brand in één jaar tijd in biogasinstallatie Arendonk

In Arendonk heeft het voor de derde keer in een jaar tijd gebrand in een biogasinstallatie. Na een grote brand vorig jaar installeerde het bedrijf een automatisch blussysteem, maar dat was onvoldoende om de brand te blussen. Er is enkel materiële schade, er vielen geen gewonden.

De brand ontstond om twee uur 's nachts in de biogasinstallatie Arbio bvba aan Watering in Arendonk. Het vuur brak uit in de drooginstallatie en sloeg over naar de dakconstructie van het bedrijf.

Oververhitting?

Tijdens het verwerkingsproces van de biogasinstallatie geeft het biomateriaal gas vrij door een gistingsproces. Na dat proces wordt die substantie gedroogd. Wellicht is de brand dus door oververhitting ontstaan.

Automatisch blussysteem

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt in het bedrijf. Vorige zomer was er een grote brand. Het bedrijf installeerde daarna een automatisch blussysteem. Dat deed z'n werk bij een kleine brand in mei, het kon voorkomen dat de brand verder uitbreidde. Het automatisch blussysteem bleek vandaag onvoldoende om het vuur te doven.

Door de uitslaande brand, was er rookontwikkeling in de buurt. De hinder bleef gelukkig beperkt omdat het bedrijf in een landelijk gebied ligt. Er raakte niemand gewond.

Meest gelezen