AfricaMuseum

Escape room spelen in het AfricaMuseum: "Het museum op een onverwachte manier ontdekken"

Wie het AfricaMuseum in Tervuren wil bezoeken, kan dit binnenkort in een soort van escape room (her)ontdekken. Bezoekers moeten tijdens de AfricaMuseumQuest raadsels oplossen doorheen de museumzalen. Het Africamuseum wil op die manier de drempel voor niet-museumliefhebbers verlagen. Het spel is vooral bedoeld voor volwassenen. Kinderen kunnen ook deelnemen, maar dan wel onder begeleiding van volwassenen.

Hintseekers, een jonge startup  bedacht de AfricaMuseumQuest, een soort spel met de principes van een escape room toegepast op een museum. “Het is de bedoeling om mensen die in eerste instantie misschien niet naar musea gaan het AfricaMuseum zo toch op een onverwachte manier te laten ontdekken. Je moet raadsels oplossen om dan uiteindelijk de sleutel te vinden om een geheim te ontdekken”, zegt Kristien Opstaele van het AfricaMuseum. Het museum wil bezoekers op die manier warm maken voor de geschiedenis van Afrika.

Escape room door het museum

Alles vertrekt vanuit de collectie, dus bezoekers kunnen het museum op een speelse manier ontdekken. “Je gaat door de verschillende zalen van het museum en op die manier bezoek je echt de hele permanente collectie”, aldus Opstaele. De AfricaMuseumQuest is vooral voor volwassenen bedoeld. Kinderen kunnen het ook spelen, maar dan altijd onder begeleiding van volwassen. “Het is eigenlijk bedoeld voor twintigers, dertigers of families. Een beetje zoals escape rooms”. Het spel is ideaal voor vier tot zeven personen en duurt gemiddeld anderhalf uur.

Meest gelezen