Radio 2

Fans Wout Van Aert zijn al vroeg op post in Koksijde: "Alleen jammer van dat mondmasker"

Coronaveilig wielrennen: dat is de betrachting van het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Koksijde. Koersliefhebbers kunnen de wedstrijd op Sporza volgen, maar de echte wielerfans zakten toch af naar Koksijde. Zoals Noël: "Ik ben vanmorgen om 7.30 uur uit Deinze vertrokken. Zo ben ik zeker van een goede plaats om Wout Van Aert te zien passeren."

Deze zomer trekt kustexpert Stefaan Struyve uit Oostende elke dag voor Radio 2 langs de kustlijn op zoek naar grote en kleine nieuwsverhalen. Van Knokke-Heist tot De Panne: hij gaat op zoek naar mensen die de zomer aan de kust maken.

Door de rechtstreekse uitzending op Sporza hoopten de organisatoren van het BK tijdrijden te voorkomen dat er een massa wielersupporters naar Koksijde zou afzakken. En dat werkte: vele mensen verkozen om thuis coronaveilig naar de wedstrijd te kijken. Langs het parcours in Koksijde stonden er dan ook geen dikke rijen toeschouwers.

Maar de echte fans konden het niet laten om toch af te zakken naar de kust. Noël uit Deinze is een harde supporter van Wout Van Aert. "Ik moest hier zijn. We zijn vanmorgen vroeg vertrokken om zeker te zijn van een goede plaats om de renners te zien passeren. Ik heb het er voor over om uren te wachten tot Wout hier voorbij vlamt."

Gedaan met lachen

De toeschouwers respecteren de social distancing van 1,5 meter en dragen een mondmasker. Maar niet met volle zin. Noel: "Ik vind dat vervelend, zo'n mondmasker. Toen we eerder dit jaar in Zwitserland waren voor het WK veldrijden, lachten we nog toen we een groep Chinezen met een mondmasker zagen. En zie ons nu hier zelf staan met zo'n mondmasker!"

Meest gelezen