Getty Images

Septemberkermis Leuven gaat door: "Maximum 400 mensen tegelijkertijd toegelaten"  

Het stadsbestuur van Leuven bevestigt dat de Septemberkermis dit jaar doorgaat. "Met een definitieve go van de Nationale Veiligheidsraad kan ik nu bevestigen dat de kermis op het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein ook dit jaar plaatsvindt", laat bevoegd schepen Denise Vandevoort (SP.A) weten "Er zullen natuurlijk maatregelen zijn waar we ons aan moeten houden, maar de Leuvenaar krijgt zijn kermis."

De start van het nieuwe schooljaar betekent in Leuven ook het begin van de Septemberkermis. Vanmorgen was het nog niet duidelijk of die al dan niet kon doorgaan door de tweede coronagolf die momenteel woedt in ons land. Op sociale media kwamen hier en daar wel bevestigde berichten. Nu laat schepen Denise Vandevoort ook weten dat de kermis wel degelijk doorgaat. 

Ontzettend blij dat we de Leuvenaar hun Septemberkermis kunnen laten doorgaan

Denise Vandevoort, schepen Leuven (SP.A)

"Ik ben heel blij te mogen zeggen dat onze Septemberkermis ook dit jaar kan doorgaan", zegt een opgetogen schepen Denise Vandevoort. "Ik communiceer nu pas omdat ik nog heb gewacht op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. Maar nu daar een positief antwoord is gegeven, kan ik zeggen dat er hier in Leuven een kermis komt."

Maatregelen

Natuurlijk zitten we nog altijd midden in een coronapandemie en zullen er strikte maatregelen opgevolgd moeten worden. Daarvoor heeft de schepen samengezeten met de foorbonden en -kramers. "Het aantal mensen zal per plein beperkt worden tot 200, dus in totaal kunnen 400 mensen samen terecht op de kermis. Er komen ook aparte in- en uitgangen, mensen zullen verplicht worden om een mondmasker te dragen en overal zullen er handgels staan. En niet onbelangrijk, iedereen zal dezelfde richting moeten volgen, er komt éénrichtingsverkeer." 

Vrijdagsmarkt

De komst van de kermis op het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein betekent dat de wekelijkse vrijdagsmarkt zoals altijd zal verhuizen naar de Bondgenotenlaan. "Ook daar gaan we nu kijken welke bijkomende maatregelen we moeten nemen zodat daar voldoende afstand gehouden kan worden", besluit de schepen. 

Meest gelezen