Overlast door hangjongeren in Pelt: "We willen niet dat dit escaleert", zegt de burgemeester

In het centrum van Neerpelt is er de laatste tijd overlast door hangjongeren. Vandaag zit de gemeente samen met de politie en de horeca-uitbaters.

Vooral in de Kerkstraat is er nu een probleem. "Ze vallen mensen lastig met verbale agressie", zegt burgemeester Frank Smeets (CD&V). "Jonge jongens die zich wat interessant willen maken, mensen wat uitlachen en beledigen. Ze zoeken de confrontatie op en tasten de grenzen af. Op een bepaald moment krijgen ze een pak rammel, en zo'n escalatie willen we vermijden."

Mensen moeten gewoon kunnen genieten van een terrasje

Frank Smeets, burgemeester Pelt

Vandaag zal er dus overleg zijn. "We werken al samen met straathoekwerkers, maar ook met de politie", gaat de burgemeester verder. "Nu hebben we ook een overleg met de café-uitbaters om gemeenschappelijke afspraken te maken zodat de situatie niet escaleert. En zodat de klanten gewoon kunnen genieten van een terrasje." Ook met de jongeren zullen afspraken gemaakt worden.

Meest gelezen