JBC neemt (failliete) CKS en Fred & Ginger over, nog geen overnemer voor Brantano

De familiale holding Claes Retail Group (CRG), bekend van de kledingketens JBC en Mayerline, neemt het modemerk CKS en de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge over van de failliete modegroep FNG. Dat laten CRG en één van de curatoren weten. Meer details over de overname wil CRG nog niet kwijt.

Nadat modegroep FNG eind vorige maand failliet was gegaan, kwam er gisteravond witte rook: de holding Claes Retail Group zal de modemerken CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge overnemen.  Voor de schoenenwinkels van Brantano werd (nog) geen overnemer gevonden.

“We zijn zeer blij dat we deze merken mogen verwelkomen bij CRG", liet de overnemer weten. "Net als onze twee andere merken, JBC en Mayerline, hebben ze een sterke merkidentiteit met een uitgesproken lokale verankering."

Informeren

Meer informatie over de overname wil de modegroep nog niet kwijt. “Te gepasten tijde zullen we informeren over de volgende stappen van het proces."

"We hechten veel belang aan een open en transparante communicatie en die willen we eerst voeren met alle betrokken medewerkers”, luidt het nog. Zo zullen vanochtend de vakbonden geïnformeerd worden door de curator. Het is namelijk nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn van de overname voor de 1.400 personeelsleden die ontslagen werden door het faillissement van FNG.

Brantano

Ook winkelketen Brantano, vooral bekend van de verkoop van schoenen, maakte deel uit van de FNG-groep.

Er was interesse van een Nederlandse groep om die winkels over te nemen, maar die gesprekken hebben voorlopig nog niet tot een akkoord geleid. Het is dus nog niet duidelijk wat er nu met Brantano zal gebeuren.

Meest gelezen