ASPCA

Brugge lanceert campagne nadat achtergelaten chihuahua in auto stierf

De stad Brugge lanceert een campagne om mensen erop te wijzen dat ze geen dieren in de auto mogen achterlaten. De hitte is dan wel voorbij, maar ook nu is zo'n waarschuwing nodig, vindt de stad. 2 weken geleden stierf er nog een chihuahua op een parking in Brugge. 

Het is een fenomeen dat elke zomer terugkomt: honden die sterven wanneer ze in een hete auto worden achtergelaten. Zo kwam 2 weken geleden nog een chihuahua om in Brugge. "We willen voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt", zegt Mathijs Goderis, Brugs schepen van dierenwelzijn (SP.A). 

Levensgevaarlijk

"Als het buiten 32 graden is, kan de temperatuur in een auto oplopen tot 50 graden. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Maar ook wanneer de buitentemperatuur maar 21 graden bedraagt, kan dat gevaarlijk zijn. Want dan kan de temperatuur in de wagen stijgen tot 40 graden. Met onze campagne willen we de mensen daar bewust van maken", verduidelijkt de schepen. 

De campagne van de stad Brugge loopt online, maar er worden ook affiches opgehangen en flyers uitgedeeld. De stad werkt daarvoor samen met de gemeenschapswachten en de dierenpolitie.

Meest gelezen