Meer dan 1 op de 10 kinderen in Bredene leeft in armoede: “Coaches gaan met de ouders praten aan de schoolpoort”

Bredene wil op een actieve manier de kinderarmoede in de gemeente aanpakken. In september gaan er daarom 2 coaches aan de slag. De kustgemeente kampt met veel verdoken armoede. Meer dan 1 op de 10 jonge kinderen leeft er in armoede.

De bedoeling van de coaches is dat ze naar buiten gaan en contacten leggen met de gezinnen, het onderwijs, de gemeente en de hulpverleningsnetwerken. "Anders dan bij vorige initiatieven tegen armoede zullen de coaches dus zelf het initiatief nemen om de gezinnen te ondersteunen", zegt burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A). “We draaien het nu om. Zij gaan bijvoorbeeld met de ouders babbelen aan de schoolpoort. Vroeger werd dat niet gedaan. De mensen met problemen moesten langskomen bij onze diensten.”

Kort op de bal

Er wordt ook beter samengewerkt met de school van de kinderen. “We gaan zelf de neutrale vertrouwenspersonen aan de schoolpoort gesprekken laten aanknopen en die zullen dan ook signalen krijgen van de directies van de scholen zelf. Op die manier willen we veel korter op de bal spelen”, besluit Vandenberghe.

Meest gelezen