Radio 2

Zelfstandige uit Brugge startte tijdens coronaperiode met alpacawandelingen: “Ik had veel stress, dit gaf me rust”

Voor Olivier Demeulenaere is de periode tijdens de eerste coronagolf heel stresserend geweest. Hij moest zijn broodjeszaak in Sint-Kruis Brugge maandenlang sluiten omdat de verkoop tegenviel. Hij bleef niet bij de pakken zitten en startte met een nieuwe uitdaging. Sinds augustus begeleidt Olivier wandelingen met alpaca's. En dat loopt verrassend goed.

Door de coronacrisis hebben Olivier Demeulenaere en zijn partner heel wat inkomsten verloren. "Wij hebben een broodjeszaak in Sint-Kruis Brugge die we moesten sluiten. We leveren normaal aan Brugse scholen maar dat viel weg en daardoor sloten we de deuren. We zaten daarop gewoon thuis en wisten even niet wat te doen. In april gingen we eens bij een collega met alpaca's wandelen en dat beviel ons zo hard dat we nu ook met alpacawandelingen zijn gestart", vertelt Olivier aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Rustgevende dieren

Onder de naam "Hakuna Alpaca" organiseert Olivier sinds begin augustus wandelingen met alpaca's. Hij heeft er 4 gekocht, die in een weide in de Assebroekse Meersen verblijven. De wandelingen zijn een groot succes, maar het blijft voor Olivier voorlopig een bijberoep. "Ik zou mijn broodjeszaak niet kunnen missen. 's Morgens de drukte van de zaak en in de namiddag komen we hier voor de wandelingen en geeft het rust. Na de wandelingen met de mensen en kinderen kan ik hier makkelijk nog lang blijven plakken in de weide. Dit is mijn nieuwe televisie geworden. Ik kan hier genieten van de rust, de stilte en de beesten."

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen