Radio 2

Ongeval zorgt voor 2 uur file op E40 in Nieuwpoort

Een ongeval met een bestelwagen, op de E40 in Nieuwpoort, heeft deze ochtend voor minstens 2 uur file gezorgd.

Rond 6.30 uur slipte een bestelwagen en eindigde uiteindelijk op zijn dak tussen de eerste en tweede rijstrook. De chauffeur reed richting Frankrijk en was het tankstation van Mannekensvere net gepasseerd.

De bestuurder, een Poolse bouwvakker, kon op eigen kracht zijn wagen verlaten maar liep wel lichte verwondingen op. Een ambulance bracht de man voor verzorging naar het ziekenhuis.

Verkeer moest via pechstrook

Omdat de snelweg bijna volledig versperd was, kwam de brandweer van Leke en Middelkerke ter plaatse om de nodige signalisatie te plaatsen. Uit het wrak lekten motorvloeistoffen waardoor de weg met een tankwagen nog schoon gemaakt moest worden.

Intussen regelde de wegpolitie er het verkeer. Dat verkeer moest via de pechstrook, de enige strook die nog vrij was. Dat leidde tot een file die duurde tot in het spitsuur. Rond 8.30 uur was de weg weer vrij.

Radio 2

Meest gelezen