KdNS Heule

Ouders mogen in Kortrijk weer supporteren aan de kant van het veld

Vanaf zaterdag mag elk sportend kind in Kortrijk opnieuw aangemoedigd worden door 1 van de ouders. Dat was sinds eind juli verboden. Kortrijk voerde die maatregel in, omdat het aantal coronabesmettingen weer steeg.

Eind juli werd er aan de sportclubs gevraagd om geen ouders meer toe te laten langs het veld. Ondertussen zijn de coronacijfers weer beter en kan de maatregel weer versoepeld worden.

1 van de 2 ouders

De ouder die komt kijken, moet zich wel laten registeren. Het mag ook enkel voor buitensporten, zoals voetbal of hockey. Jurgen Lammertijn van Noordstar Heule is blij voor de ouders. “Elke ouder ziet zijn kind graag sporten. We moeten ook toegeven dat voetbal zonder publiek niet het meest aangename is.”

Maar voor de jongste spelers vond Lammertijn het wel een voordeel. “Ze konden zich veel beter concentreren. Tijdens de training gaan ze zich anders sneller omdraaien om te kijken of hun ouders het wel gezien hebben.”

Meest gelezen