Sportskids vzw

Voetballessen voor peuters vanaf 1,5 jaar: “We kunnen al talent spotten”

Sportskids vzw lanceert met “Babyballers” in heel Vlaanderen een reeks voetballessen voor kinderen die zich nog niet kunnen aansluiten bij een sportclub. Ze starten al aan de leeftijd van 16 maanden. Op voorwaarde dat je kind kan stappen en liefst ook al kan lopen. 

Tot nu konden heel jonge kinderen in Vlaanderen enkel zwemlessen volgen. Maar Sportskids vzw start vanaf september een lessenreeks "Babyballers", op 17 locaties in Vlaanderen. Het concept “Babyballers” ontstond zo’n 8 jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk.

Ouders doen mee

De lessen houden rekening met de jonge leeftijd van de deelnemers. Een les duurt niet langer dan 40 minuten en het is de bedoeling dat de ouders meedoen. “Wees gerust, je hoeft zelf geen voetballer te zijn”, zegt Luc Deraedt, voorzitter van Sportkids vzw. “Maar als je kleuter talent heeft, kan het zijn dat je niet meer kan volgen”, waarschuwt Deraedt lachend. Want onrechtstreeks is het ook de bedoeling van de organisatie om talent te spotten. “Je kan het al zien bij kinderen jonger dan 4.”

Het is geen voetbalschool, benadrukt Deraedt. “Voetbal is de rode draad, maar we mikken op hun algemene motorische ontwikkeling. Ze kunnen zeker doorstromen naar andere sporten.”

Veel fantasie

De groepen zijn niet groter dan 20 kinderen. De professionele trainers spelen in op de fantasie van het kind. “Zo zijn bijvoorbeeld de grote kegels ijscrèmehorentjes, waarop ze een bol ijs moeten proberen leggen.”

De lessen starten in september in Brugge, Blankenberge, Bredene, Kortrijk, Wevelgem, Diksmuide, Ieper, Menen, Poperinge, Gent, Oudenaarde, Turnhout, Mechelen, Brasschaat, Leuven, Overijse en Genk. Een reeks bestaat uit 10 lessen en je betaalt 9 euro per les. 

Meest gelezen