Radio 2

Duizenden medewerkers missen Pukkelpop enorm: "We zijn deel van een grote familie"

Pukkelpop telt veel medewerkers die het dit jaar zonder festival moeten stellen. Zo ook Christel Martens en haar poetsteam. Voor haar is het de eerste keer in 20 jaar dat ze niet op haar 'Pukkelpop-vakantie' kan. Zij en haar poetsteam brengen andere jaren wekenlang ambiance op het festivalterrein in Kiewit van het prille begin tot het einde.

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Met haar team zit Christel Martens elke zomer van halverwege juli tot en met eind augustus op de festivalweide in Kiewit. Dit jaar moet ze het stellen met wat contact op Facebook en Whatsapp met haar vrienden en vriendinnen van Pukkelpop. "Het Pukkelpopteam is mijn familie geworden en die moet ik dit jaar dus missen", zegt ze op Radio 2 Limburg.

Volledige dagen met de handen in het water

"Normaal ben ik nu, tijdens het festival, standby voor eventuele poetsnoodgevallen", zegt Christel. In de weken van de op- en afbraak van het festival rijdt ze met een versierd karretje rond om sanitair en bureaus te poetsen of ergens iets op te ruimen. Maar tijdens de festivaldagen zijn zij en haar team "vlinders" die overal ingezet kunnen worden om het proper en netjes te houden achter de schermen. "We zitten volledige dagen met onze handen in het water en het is elke dag hard werken maar zeker ook hard lachen", zegt de vrouw uit Kiewit. 

Radio 2

"De hele vakantie weet ik al niet wat ik moet doen, dus vandaag ga ik toch eens naar de weide kijken samen met mijn man. Volgend jaar hoop ik dat het terug door kan gaan, niet zozeer voor de muziek maar wel voor de vriendschap", sluit Christel Martens af.

Meest gelezen