Meubelfabrikant Recor in Hasselt is definitief failliet: 187 mensen verliezen hun baan

De Hasseltse meubelfabrikant Recor in Hasselt is failliet verklaard.  Het bedrijf zat al langer in slechte papieren. Er liepen gesprekken met twee overnemers maar die hebben intussen afgehaakt. Een kleine 200 mensen worden ontslagen. 

Meubelfabriek Recor was een familiebedrijf en startte in 1949. Het bedrijf zat al een tijdje in slechte papieren. In april vroegen de eigenaars nog bescherming aan tegen de schuldeisers. Recor Hasselt kreeg vier maanden de tijd om een oplossing te zoeken. Er liepen gesprekken met twee kandidaat-overnemers maar die hebben intussen afgehaakt. 187 mensen verliezen hun baan. 

Het personeel is ontgoocheld en voelt zich niet beloond voor alle inzet en moeite

Joris Jackers, christelijke vakbond

De kleinzonen van de stichter gaan wel de productie van zitmeubelen voortzetten. Daar kunnen 31 mensen aan de slag blijven. En de curatoren willen andere personeelsleden nog enkele weken laten voortwerken om de bestellingen af te werken. "Maar daar is weinig enthousiasme voor", zegt Joris Jackers van de christelijke vakbond. "Het personeel voelt zich in de steek gelaten door de zaakvoerders. Die gaan nu verder met de zitmeubelen zonder de schulden mee te nemen. De werknemers hebben altijd verder gewerkt, wat de omstandigheden ook waren, en nooit moeilijk gedaan. Veel mensen werken hier al 20, 30 jaar en nu staan ze plots op straat."

Meest gelezen