virojt

Reissector vraagt steun en geeft zwarte doos aan ministers: “We gaan recht op een ramp af”

Naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad vandaag, gaan de uitbaters van zelfstandige reisagentschappen en de touroperatoren straks bij verschillende ministers en virologen een zwarte doos afgeven. Ze vragen daarmee overleg en financiële steun van de overheid. 

Door de coronacrisis kan de reissector amper het hoofd boven water houden. Ze lanceren een campagne: “Save or sink”, red ons of we gaan kopje onder. Het ‘geschenk’ voor de ministers is symbolisch. Zwarte dozen geven na een vliegtuigcrash meer informatie over wat er precies gebeurd is. Want voor hen voelt het aan alsof ze op een ramp afstevenen.

5 maanden geen inkomen

Steven Vervaeke uit Marke voert mee actie, hij is reisorganisator en is gespecialiseerd in verre reizen buiten Europa. Hij hoopt dat de campagne aanslaat, want hij zit al sinds maart zonder inkomen. De steun van de overheid is volgens hem letterlijk broodnodig: “Wij wensen een constructieve dialoog met de politici en de virologen, zodat we toch een soort van perspectief kunnen krijgen. En ook een reddingsplan op lange termijn. Dat is eigenlijk zeer belangrijk voor ons. Er zijn bepaalde reisorganisatoren die gespecialiseerd zijn in verre bestemmingen. Zij hebben sinds maart geen inkomsten meer, enkel maar kosten. Dus financiële steunmaatregelen zijn nodig op langere termijn”, besluit Vervaeke.

Vorige week trok de West-Vlaamse reissector ook al aan de alarmbel. Toen schreven ze een open brief waarin ze de mensen vragen om zoveel mogelijk via hun kantoren te boeken.

Meest gelezen