Stroomproblemen in Nijlen, Grobbendonk en Vorselaar.

In Nijlen, Grobbendonk en Vorselaar zijn er problemen met de hoogspanning. Bij heel wat buurtbewoners is de stroom al enkele keren plots weggevallen. Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, is volop aan het uitzoeken wat er aan de hand is.

De stroomonderbreking duurt telkens maar enkele seconden. Sommige mensen melden dat ze daarbij een knetterend geluid horen. Normaal wordt het probleem snel opgespoord, vertelt Marie-Laure Vanwanseele Van Elia. “Het kan zijn dat er een vogelnest ergens op een hoogspanningslijn zit, of een afgewaaide tak voor een probleem zorgt. We hebben daarom gisteren de hele lijn meerder keren gecontroleerd en nergens hebben we takken of vogelnesten gevonden.”

Elia hoopt dat ze tegen vanavond de oorzaak gevonden hebben en het probleem kunnen oplossen. “Nu hebben we andere collega’s ingeschakeld om ook zelf in de hoogspanningsmast van Nijlen te gaan kijken wat de verklaring voor de niet werkende hoogspanningslijn zou kunnen zijn”, zegt Vanwanseele.

Meest gelezen