Wereldtour tentoonstelling van topfotograaf Tim Walker start in Genk

De indrukwekkende tentoonstelling "Tim Walker: Wonderful Things" start zijn wereldtournee in Genk. Tim Walker portretteerde talloze beroemdheden en vereeuwigde zijn modefotografie in magazines zoals Vogue, i-D en LOVE magazine. Een aantal van zijn foto's zijn nu in Genk te zien.

De expo heet "Wonderful Things. “Die naam is een verwijzing naar de Britse archeoloog Howard Carter”, zegt scenograaf Jo Klaps. “Toen hij de tomben van farao Toetanchamon in 1922 binnentrad, was zijn eerste antwoord op de vraag of hij iets kon zien: “Yes, wonderful things". Tim Walker hoopt dat gevoel ook aan de bezoekers van de tentoonstelling mee te geven.” 

Victoria & Albert Museum in Londen

Bezoekers kunnen zich verwachten aan 100 foto’s van de afgelopen 25 jaar en 150 werken die ontstonden nadat Walker op ontdekkingsreis ging doorheen de uitgebreide collecties van het Victoria & Albert Museum in Londen, de plek waar de expo in september 2019 in première ging. Aan de tentoonstelling wordt een uitgebreid programma opgehangen met gegidste rondleidingen, lezingen, films en events. 

Decorbouwer Deusjevoo

De stad Genk is blij met het binnenhalen van deze toonaangevende expositie. “We kiezen niet voor eender welke tentoonstelling, enkel indien we samen met de diverse partners op de site overtuigd zijn van de meerwaarde voor de site en de aansluiting bij ons DNA”, zegt Anniek Nagels, Genks schepen van Cultuur. “Het is een op en top echte C-mine productie, zelfs het decor wordt uitgebouwd door Deusjevoo dat ook hier gevestigd is.” 

De tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things loopt nog tot 3 januari in de expositieruimtes van C-Mine. “Iedereen die houdt van schoonheid is welkom in wonderlijke wereld”, nodigt scenograaf Jo Klaps uit.

Meest gelezen