Sfeerfoto 4-Daagse van de IJzer 2019

Geen "Vierdaagse van de IJzer"? Dan maar zelf een tocht stappen

Omdat de 48ste editie van "De Vierdaagse van de IJzer" is afgelast door corona, stapt Philip Sansen nu zijn eigen editie van de tocht. Dat doet hij samen met zijn gezin.

Toen Philip Sansen hoorde van de afgelasting, moest hij zich even reorganiseren. “Helaas stond de route van dit jaar niet op de site. Wellicht willen ze die houden voor volgend jaar", zegt hij. Plots kreeg hij bericht van zijn wandelclub “De Tervaete Stappers” uit Keiem. “Zij waren er ook mee bezig. We hebben onmiddellijk toegezegd om mee te doen.”

Sansen deed al 14 keer mee aan de tocht. “De sfeer is altijd geweldig. Je komt op plekken waar je anders nooit komt.”

Dag 3

Vandaag is het de derde dag van hun tocht. “We starten aan de patertjes in Poperinge voor iets meer dan 12 kilometer. “Dat is niet zoveel, want onze kinderen stappen mee.” De wandelaars zorgen nu zelf voor hun bevoorrading. “Normaal kom je standjes tegen met eten, maar nu moet je zelf je boterhammen smeren en je drinkbus vullen.”

Meest gelezen