Radio 2

An en Eefje, 25 jaar geleden ontvoerd. “Wat als ik die tickets voor Rostelli niet aan hen had gegeven?”, zegt hun vriend van toen

25 jaar geleden werden An Marchal en Eefje Lambrecks  ontvoerd, na een voorstelling van illusionist Rasti Rostelli in Blankenberge. De tickets van de voorstelling kregen ze van Philippe Coppens, een ander lid en vriend van hun jeugdtheatergroep Harlekijn uit Hasselt. Aan Radio 2 Limburg vertelde Coppens dat hij achteraf wel dacht "als ik dit of als ik dat", maar na een tijdje kon hij het een plaats geven.

Philippe Coppens was samen met een aantal jongeren, waaronder An en Eefje, aan zee met een theatergroep. Hij was de dag ervoor naar de show geweest van Rasti Rostelli in Blankenberge. “We waren toen met 4 van de groep in de zaal. Omdat ik ook vrijwillig op het podium heb gestaan, kreeg ik achteraf twee extra tickets om op een andere dag te zien wat er gebeurt als je op het podium staat onder hypnose”, vertelt Philippe. “Maar omdat ik terug naar Hasselt moest ’s anderendaags, heb ik ze aan An en Eefje gegeven.” 

Gelukkig hebben de ouders het me nooit verweten

Philippe heeft de meisjes daarna nooit meer teruggezien. “Achteraf heb ik natuurlijk wel zitten denken: wat als ik die tickets niet had gegeven. Als ik dit of als ik dat …. Maar het is nu zo en uiteindelijk moet je verder met je leven”, vertelt Philippe. “Op den duur kan je dat een plaats geven, want het is mijn schuld niet. Gelukkig hebben de ouders het me nooit verweten.”

Paniek

Philippe was toen een tiener van 18. Hij is nu intussen 43 en heeft zelf kinderen. “Het is veranderd op het moment dat ik zelf kinderen heb gekregen. De paniek en de herinneringen van toen komen heel regelmatig terug. Gisteren waren we bijvoorbeeld in een pretpark. Het moment dat iemand uit het zicht was, geraakte ik in paniek. Ik denk dat ik dat nooit meer kan wegkrijgen.”

VRT NWS

Meest gelezen