Belga

Anderlecht klaar om fans te ontvangen: "Hopelijk supporters bij eerste thuismatch in september"

Vanaf 1 september kunnen voetbalclubs eventueel weer supporters ontvangen in hun stadions. De meeste profclubs hebben al een tijd geleden een scenario uitgewerkt om dat veilig te laten verlopen. Ook Anderlecht heeft zo'n scenario klaarliggen en hoopt nu dat de gemeente haar goedkeuring geeft. "Hopelijk wordt onze eerste thuismatch in september er een met fans", zegt Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt. 

"We zijn blij dat er een opening is. We krijgen nu eindelijk de kans om te tonen dat we veilig supporters kunnen ontvangen in het profvoetbal", vertelt Van Eetvelt. "Ik denk dat bij alle clubs het protocol klaarligt.

Trouwe supporters

Van Eetvelt maakt zich sterk dat er met respect voor alle regels tot 4.600 toeschouwers in het Lotto Park kunnen. "In eerste instantie kiezen we voor onze eigen trouwe supporters met een abonnement. We hebben al overlegd met de supportersclubs. Er is nu een regeling waardoor ze 1 op de 3 thuismatchen zouden kunnen bijwonen."

Het zal natuurlijk in bubbels zijn en met mondmaskers, maar we willen het ook aangenaam en leuk maken

Karel Van Eetvelt, CEO Anderlecht

Van Eetvelt hoopt dat er bij de eerste thuismatch in september supporters aanwezig mogen zijn. "Begin september spelen we thuis tegen Cercle Brugge, ik hoop dat er dan supporters in het stadion zitten. Dat zal natuurlijk in bubbels zijn en met mondmasker, maar we willen dat toch aangenaam en leuk maken. Pas op, het blijft verlieslatend. Maar een stadion voor een kwart vullen is minder verlieslatend dan achter gesloten deuren spelen."

Meest gelezen