Radio 2

Werknemers voeren actie bij Recor in Hasselt na faillissement: "Onze toekomst ziet er slecht uit"

Vandaag voerden tientallen werknemers actie bij meubelfabrikant Recor in Hasselt. Ze klaagden de manier waarop ze behandeld werden en de onduidelijkheid aan, nadat het bedrijf eerder deze week failliet werd verklaard. Op een speciale ondernemingsraad werd vandaag ook beslist dat de 187 werknemers ontslagen worden.

Een vijftigtal arbeiders en bedienden staan aan de poort van de fabriek actie te voeren.  Ook Carlo en Lenta die samen al 60 dienstjaren verzamelden bij het bedrijf. "We hebben voor de grootvader, de zoon en nu ook de kleinzonen gewerkt. En nu schuiven ze ons zo aan de kant, dat vind ik laag", zegt Carlo.

Het is een harde noot om te kraken

Werkneemster Lenta

De actie leverde wel iets op. De onduidelijkheid is weg en de werknemers worden nu ontslagen. Dat betekent dat zij ook verder kunnen maar het blijft hard nieuws voor het koppel: "Het komt hard aan, we hadden het wel verwacht en wisten dat het boven ons hoofd hing. Maar nu het definitief is gemaakt is het een harde noot om te kraken", vertelt Lenta. Het toekomstperspectief van de vijftigers is ook niet positief, dat geeft Carlo toe: "De toekomst ziet er slecht uit, waar gaan ze mij als 58-jarige nog willen aannemen? We hebben ook nog een dochter die nog 7 jaar moet studeren."

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen