Radio 2

Politie Blankenberge schreef al meer dan 900 boetes uit voor niet-dragen van mondmasker

De Blankenbergse politie heeft al meer dan 900 boetes uitgedeeld aan mensen die geen mondmasker droegen. Alles samen gaat het al om 230.000 euro aan boetes.

In Blankenberge moet je een mondmasker dragen op de zeedijk en in de winkelstraten, maar niet alle mensen houden zich aan die maatregel. De politie moest al meer dan 900 boetes schrijven voor mensen die het mondmasker niet of verkeerd op hadden. Zo'n boete kost 250 euro en alles samen heeft de politie al 230.000 euro aan boetes opgehaald.

Dagelijks lopen er nog 10 tot 15 mensen tegen de lamp. "Vaak gaat het om mensen die hun mondmasker op de kin plaatsen. Ze zien dan de politie aankomen en zetten het snel over neus en mond", zegt Philip Denoyette van de politie.

De komende weken zal er ook nog gecontroleerd worden of iedereen zich aan de maatregelen houdt.

Meest gelezen