Radio 2

Blauwalgen op 3 Limburgse kanalen: gebruik van water is verboden

Op de Zuid-Willemsvaart, het Kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal naar Beverlo zijn blauwalgen vastgesteld door de Vlaamse Waterweg nv. Het gebruik van het water uit de kanalen is nu verboden.

Na analyses van waterstalen zijn er op  verschillende waterwegen blauwalgen teruggevonden. Waarnemend gouverneur Michel Carlier heeft nu een verbod ingesteld op het gebruik van het water uit de betreffende kanalen. Dat wil zeggen dat niemand het nog kan gebruiken als drinkwater voor vee of om gewassen te besproeien. Het was altijd al verboden om er te zwemmen, te duiken of te waterskiën.

De getroffen gebieden kan je zien op deze kaart:

Vlaamse Waterweg nv

Voor Limburg gaat het over de gehele Zuid-Willemsvaart, op het kanaal Bocholt-Herentals op het gebied van Bocholt tot en met Lommel en op het kanaal naar Beverlo van kilometerpaal 0 tot aan de grens van de provincie Antwerpen.

Meest gelezen