Belga Image

Bobsleester An Vannieuwenhuyse uit Lede investeert zelf in bobslee van 60.000 euro

Bobsleester An Vannieuwenhuyse uit Lede heeft een nieuwe bobslee gekocht van 60.000 euro. "Het is nodig om goede resultaten te behalen op de Olympische Spelen binnen 2 jaar. Omdat ik dat zelf moet kopen organiseer ik een coronaproof eetfestijn", legt de bobsleester en Belgian Bullet uit.

Het eetfestijn moest al eens worden uitgesteld. "Het ging normaal gezien plaatsvinden op 14 maart, net toen de lockdown begon. Dus het werd dan uitgesteld naar 5 september. Maar nu de maatregelen nog steeds zo streng zijn kan een evenenement van die grootte niet doorgaan natuurlijk", legt Vannieuwenhuyse uit bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Dus we organiseren in de plaats een coronaproof afhaal -en delivery eetfestijn voor de fans en sympathisanten."

Nieuwe bobslee

En het is nodig, want Vannieuwenhuyse heeft een nieuwe bobslee besteld: "De huidige is ondertussen al 7 jaar oud en die begint hier en daar wat mankementen te vertonen. Als we binnen 2 jaar een goed resultaat willen op de Olympische Spelen, hebben we toch wat beter materiaal nodig. Dus ik heb zelf beslist om te investeren in een nieuwe bobslee."

Een bobslee kost 60.000 euro. Evenveel als een mooie auto

Bobsleester An Vannieuwenhuyse

En dat dat veel geld kost weet ze maar al te goed: "Zo'n slee kost 60.000 euro, dus iedere kleine bijdrage helpt", zegt Vannieuwenhuyse. Er is een reden dat zo'n slee zoveel geld kost: "Het is een basic toestel met 2 touwtjes en 2 ringen. Maar het is volledig handgemaakt en het wordt ook niet aan de lopende band gemaakt. Vandaar dat het zo prijzig is." Naast het organiseren van een evenement zoals een coronaproof eetfestijn proberen An en haar team ook geld bijeen te krijgen via sponsors, maar ook dat is niet eenvoudig: "De bedrijven proberen nu zelf in deze coronatijd het hoofd boven water te houden. Dus sponsoring komt er even niet bij kijken."

Zelf betalen

"Ik ben de piloot van de bobslee dus ik wil dan ook de verantwoordelijkheid nemen. Ik wil naar de Olympische Spelen gaan en het gevoel hebben dat ik er alles voor over gehad heb om tot een goed resultaat te komen." De bobslee wordt op dit moment gemaakt en moet klaar zijn voor het nieuwe seizoen dat start in oktober. "We hopen dat het seizoen op een normale manier kan doorgaan. Dat valt nog wat af te wachten. Maar in de tussentijd gaan we volop blijven trainen."

Meest gelezen