nj.com

Schoolcateraars kijken uit naar 1 september: "Al ons personeel kan weer aan de slag", juicht Esthio uit Harelbeke

Goed nieuws voor cateringbedrijven die maaltijden leveren aan scholen: zij kunnen vanaf 1 september weer aan het werk. Zo zal Esthio uit Harelbeke weer 15.000 maaltijden bereiden per dag. Tijdens de coronacrisis waren dat er maar 500. "We gaan weer al ons personeel moeten inschakelen", zegt medezaakvoerder Brecht Vervaeck tevreden.

Binnenkort mogen de kinderen weer naar school. Goed nieuws voor sommige cateringbedrijven, want veel van hen eten een warme maaltijd op school 's middags. Cateringbedrijf Esthio uit Harelbeke heeft alweer veel bestellingen binnengekregen. "Nog niet alle scholen hebben hun bestelling bevestigd, maar ik verwacht dat wij weer aan 90 à 100 procent zullen zitten van het aantal maaltijden vóór de coronacrisis", vertelt Brecht Vervaeck van Esthio.

"Vandaag maken wij maar 500 maaltijden per dag. Als we effectief aan die 90 procent komen, dan wil dat zeggen dat wij terug 15.000 maaltijden per dag mogen maken. Dat is natuurlijk gigantisch. Ik zal weer al mijn personeel nodig hebben", gaat Vervaeck verder. "De laatste maanden waren we aan de slag met een heel klein team en nu gaan we weer naar een groep van 50 mensen. Het enthousiasme bij mijn werknemers is enorm." 

Extra maatregelen

Ook bij cateringbedrijf Hanssens in Gullegem rekenen ze erop dat ze weer aan 85 procent zullen geraken van het aantal maaltijden van voor de crisis. "We gaan onze werking wel wat moeten aanpassen", zegt zaakvoerder Arthur Hanssens. "Onze eigen werknemers zijn al opgedeeld in 2 bubbels. Maar ook de levering verloopt anders, de scholen mogen zelf aangeven hoe ze de maaltijden willen ontvangen. Sommigen hebben niet graag dat we tot in de refter komen, dan zetten we de levering bijvoorbeeld onder een afdak."

Niet iedereen kreeg goed nieuws

Voor cateringbedrijven die niet aan scholen leveren, is en blijft de coronacrisis een nachtmerrie. Er wordt nog steeds thuis gewerkt, dus de bedrijfscatering ligt zo goed als stil. En het blijft voor hen vooral wachten tot er weer grote feesten mogen plaatsvinden.

Meest gelezen