Drive-in sing along in Oostakker: "zingen zonder mondmasker"

In groep zingen zonder een mondmasker kan nog niet volgens de coronamaatregelen. Maar in Oostakker verzamelden gisteravond tientallen auto’s op een veld langs de Antwerpsesteenweg. Allemaal mensen die coronaproof wilden zingen in groep. De Gentse vereniging ‘Zie Ze Zingen’ organiseerde er een sing along drive-in. 

Om in groep te zingen moet je tegenwoordig heel wat creativiteit aan de dag leggen. Enkele maanden geleden organiseerde ‘Zie Ze Zingen’ nog optredens onder de stadshal, singalongs in kunstencentrum Vooruit,…maar door de coronacrisis liggen al deze groepsactiviteiten stil. Want zingen in groep en zonder mondmasker mag nog niet. “Volgens virologen hebben we de gevaarlijkste hobby van het land’" grapt Geertrui Coppens van Zie Ze Zingen. “We hebben dan maar de koppen bij elkaar gestoken om een oplossing te vinden, zodat we in groep kunnen zingen zonder masker’. Dat werd uiteindelijk een sing along drive-in, met een groot scherm, en meezingliedjes op de autoradio. Alle deelnemers konden veilig vanuit de wagen meezingen in hun bubbel. 

Lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

Volgens virologen hebben we de gevaarlijkste hobby van het land

Geertrui Coppens van Zie Ze Zingen

Aangepaste playlist

Geertrui Coppens noemt zich zichzelf een ‘zangopzweper’. Ze liep gisteravond tussen de auto’s met een microfoon om voor de nodige ambiance te zorgen. De playlist was ook helemaal aangepast. “Baby, you can drive my car, stond er bijvoorbeeld tussen. En het was dan de bedoeling dat auto’s mee claxonneerden. Baby I love you, tuut tuut, yeah."
Voor veel deelnemers was het zingen een welgekomen uitlaatklep. “We zijn nog niet zoveel buitengeweest, maar dit was een echte verademing’. 

Radio 2
kasto80

Meest gelezen